Methodological approaches to the formation of the forecast food balance of the Republic of Sakha (Yakutia).

Authors

  • Галина Ивановна Даянова Якутский научно-исследовательский институт сельского хозяйства им. М.Г. Сафронова, Якутск
  • Ирина Кимовна Егорова Якутский научно-исследовательский институт сельского хозяйства им. М.Г. Сафронова, Якутск

Keywords:

food, level of self-sufficiency, agricultural products, consumption, food balance, the Republic of Sakha (Yakutia)

Abstract

The article provides a brief analysis of the current state of the balance of certain types of food resources, the level of self-sufficiency in basic agricultural products, average per capita consumption and the norms of food consumption in the Republic of Sakha (Yakutia). Some provisions of the developed methodology of forecasting the food balance, taking into account regional peculiarities are considered.

Author Biographies

Галина Ивановна Даянова, Якутский научно-исследовательский институт сельского хозяйства им. М.Г. Сафронова, Якутск

Кандидат экономических наук, доцент, заведующая отделом

Ирина Кимовна Егорова, Якутский научно-исследовательский институт сельского хозяйства им. М.Г. Сафронова, Якутск

Научный сотрудник

Published

2019-04-16

How to Cite

Даянова, Г. И., & Егорова, И. К. (2019). Methodological approaches to the formation of the forecast food balance of the Republic of Sakha (Yakutia). Vestnik of the Far East Branch of the Russian Academy of Sciences, (3), 59–66. Retrieved from http://vestnikdvo.ru/index.php/vestnikdvo/article/view/136

Issue

Section

К 100-летию агропромышленного комплекса Дальнего Востока России