ntroduced varieties of honeysuckle – the basis to create a variety.

Authors

  • Елена Николаевна Петруша Камчатский научно-исследовательский институт сельского хозяйства, Камчатский край, с. Сосновка
  • Анна Сергеевна Крыкова Камчатский научно-исследовательский институт сельского хозяйства, Камчатский край, с. Сосновка

Keywords:

honeysuckle, introduction, selection, variety, winter hardiness, productivity, fruit quality

Abstract

An accelerated preliminary assessment of introduced honeysuckle varieties is presented, which have the most pronounced one or more economic and biological signs for selection in the primary study or as initial forms for breeding in the Kamchatka Region. Dedicated varieties are a qualitatively new starting material for use in breeding and creating even more productive, large-fruited varieties.

Author Biographies

Елена Николаевна Петруша, Камчатский научно-исследовательский институт сельского хозяйства, Камчатский край, с. Сосновка

Старший научный сотрудник

Анна Сергеевна Крыкова, Камчатский научно-исследовательский институт сельского хозяйства, Камчатский край, с. Сосновка

Младший научный сотрудник

Published

2019-04-18

How to Cite

Петруша, Е. Н., & Крыкова, А. С. (2019). ntroduced varieties of honeysuckle – the basis to create a variety. Vestnik of the Far East Branch of the Russian Academy of Sciences, (3), 98–101. Retrieved from http://vestnikdvo.ru/index.php/vestnikdvo/article/view/161

Issue

Section

К 100-летию агропромышленного комплекса Дальнего Востока России